Emner i skjønnlitterære sjangre

Handler alle chick lit-romaner om shopping? Hvilken krimhelt er den mest populære? Og hvorfor dukker det opp katter overalt? Bli med inn i statistikken over emneord knyttet til seks populære litterære sjangre i norske folke- og skolebibliotek.

Globus på bokhylle

Mest populære steder i folke- og skolebibliotek

Årets ferieplaner for mange har blitt litt annerledes enn ventet. Heldigvis er det fortsatt mulig å bruke ferien på en god roman med skikkelig stedskoloritt eller en reiseskildring fra et annet land. Men hvilke steder er det som står på hyllene i norske bibliotek?

Studio 2 intervju

Intervju om Bibbi-emner i Studio 2

Jeg ble invitert til P2s Studio 2 i forrige uke etter at en NRK-journalist hadde lest om noen av våre mest populære generelle emner og

Bøker om Trump

Emner i norske folke- og skolebibliotek: Personemner

Har du noen gang lurt på hvilke emner som er mest representert i norske bibliotek? Bibbi-katalogen inneholder metadata om flertallet av alle norske og utenlandske utgivelser som er kjøpt inn av bibliotek i løpet av de siste seksti årene. Vi har dykket ned i statistikken knyttet til vår bruk av Bibbi-emner og skal presentere noen funn i en ny artikkelserie. I dagens artikkel, som er den andre i serien, ser vi på de mest populære personemnene — gjennom tidene og fra de siste fem årene.

Emner i norske folke- og skolebibliotek: Generelle emner i faglitteratur

Har du noen gang lurt på hvilke emner som er mest representert i norske bibliotek? Bibbi-katalogen inneholder metadata om flertallet av alle norske og utenlandske utgivelser som er kjøpt inn av bibliotek i løpet av de siste seksti årene. Vi har dykket ned i statistikken knyttet til vår bruk av Bibbi-emner og skal presentere noen funn i en ny artikkelserie. I dagens artikkel, som er den første i serien, ser vi på de mest populære generelle emnene i faglitteratur — gjennom tida og fra de siste fem årene. Men først, litt bakgrunn om Bibbi-emner.

Hjemmekontor

Dugnadstiltak i ekstraordinære tider

Korona-viruset har snudd opp ned på verden. For bibliotekfaglig avdeling ved Biblioteksentralen har dette betydd at vi raskt har måttet endre hvordan vi jobber. Samtidig har vi innført tiltak som kan være til ekstra hjelp til bibliotek når vi kommer gjennom denne krisen.